Siden
oprettet
19. oktober 2008


Siden
opdateret
29. februar 2020

Til forsiden

Til sporvogne

Tilbage

Københavns Sporveje

Svanevej Toftegårds Plads Søndre Fasanvej Søndre Fasanvej Søndre Fasanvej Nordre Fasanvej Nordre Fasanvej Frederikssundsvej Valby Station Søndre Fasanvej 1927-1958
Linje 20 åbnedes 1. december 1927. Ruten gik fra Nørrebro Station, hvor der var sløjfekørsel ad Ørnevej og Svanevej, via Nordre og Søndre Fasanvej til Valby Station, hvor der var sløjfekørsel ad Rughavevej og Mellemtoftevej.

Den 30. november 1930 forlængedes den søndre del af linjen til Toftegårds Plads, og herefter var ruten uændret indtil den 10. februar 1958, hvor sporvognslinjen lukkedes og erstattedes af buslinje 39.Svanevej

Frederikssundsvej

Nordre Fasanvej ved Hillerødgade

Nordre Fasanvej ved Borups AllÚ

Nordre Fasanvej ved Godthåbsvej

Nordre Fasanvej ved Nyelandsvej

Nordre Fasanvej ved Howitzvej

Nordre Fasanvej ved Smallegade

Søndre Fasanvej ved Frederiksvej

Søndre Fasanvej ved Roskildevej

Søndre Fasanvej ved Magnoliavej

Valby Langgade
(Remisekørsel)


Søndre Fasanvej ved Valby Langgade

Toftegårds AllÚ ved Rughavevej

Valby Station

Toftegårds PladsForsøg med enmandsbetjening på linje 20

Sidste sporvognsdag på linje 20

Skilte fra linje 20
Stoppested på linje 20 på Søndre Fasanvej. Bemærk øverst det gamle skilt 'Fast stoppested' fra FSEAs tid - altså fra før 1919. Øverste teaterplakat er fra Riddersalens forestilling fra 1957 'Kalk-Haven'. Midterste plakat er fra Folketeatret, som flere gange har opsat 'Den politiske kandestøber', men også her er den fra 1957 med Oswald Helmuth og Ove Sprogøe i hovedrollerne. Nederste plakat er fra AllÚ Scenen, hvor bl.a. Ebbe Rode og Helle Virkner medvirkede i 'Pigen ovenpaa'. Foto fra 1957 af Torben Liebst.

Valby Remise
Linje 20 var stationeret i Valby Remise. Udateret foto fra Tommy Jørgensens arkiv.


Mandag den 10. februar 1958 kørte linje 20 for sidste gang som sporvogn. Om eftermiddagen skiftedes over til busser, der fik den nye linje 39.


Sidste dag med linje 20. Foto fra Toftegårds Plads fra Stig Prehns arkiv.
Model af linje 20 vogntog fra Modeltrafik i begyndelsen af 1950erne.Under Besættelsen udsendte Københavns Sporveje til brug for de kørende personale en beskrivelse af linjerne og de nærliggende beskyttelsesrum og dækningsgrave i tilfælde af luftangreb. Oversigten giver et fint indtryk af linjen på tidspunktet med stoppesteder og sløjfer.

Til forsiden

Til sporvogne

Til toppen

Tilbage