Siden
oprettet
26. december 2021


Siden
opdateret
27. december 2021

Til forsiden

Til sporvogne

Tilbage

Københavns Sporveje




Tirsdag den 28. september 1937 kolliderede en vogntog på linje 5 i Holmbladsgade med et vogntog på linje 9, der kørte ud fra endestationen i Skånegade. Motorvognen på linje 5 rev sig løs fra bivognen og endte på fortovet, hvor den knuste butiksruden ind til osteforretningen i Holmbladsgade 2. Foto af Helmer Lund-Hansen.

Dagen efter, 29. september 1937, bragte dagbladet Politiken fordelt på et par siden en fyldig reportage fra uheldet, hvor forløbet blev nøje beskrevet, vidner blev interviewet og implicerede blev nævnt med portræt og navn.










Fortovet i Holmbladsgade tæt på Amagerbrogade, hvor linje 5 motorvognen endte i den daværende osteforretning. Bemærk den karakteristiske karnap på 1. sal, som også kan ses på det øverste billede. Eget foto fra 27. december 2021.


Skånegade var i en årrække endestation for linje 9. På husfacaderne ses endnu rosetter, som bar ophænget til sporvognenes køretråde. Det var ved udkørsel i Holmbladsgade, at linje 9 ramte linje 5. Eget foto fra 27. december 2021.
Til forsiden

Til toppen

Tilbage